Djeca kao potrošači
Osnovna škola "dr. Vinko Žganec" - Vratišinec
Djeca kao potrošači
Osnovna škola Selnica
Djeca kao potrošači
Područna škola Zebanec
Djeca kao potrošači
Osnovna škola Nedelišće
Djeca kao potrošači
Osnovna škola "Ivan Goran Kovačić" Sveti Juraj na Bregu (4. c)
Djeca kao potrošači
Osnovna škola "Ivan Goran Kovačić" Sveti Juraj na Bregu
Djeca kao potrošači
Osnovna škola Sveta Marija i područna škola Donji Mihaljevec

Povodom obilježavanja Dana sigurnijeg interneta Udruga Suradnici u učenju, HAKOM i CARNET - ov Nacionalni CERT održali su tematsku konferenciju “Potraga za boljim internetom”, na koju smo kao Udruga za zaštitu potrošača koja provodi projekt usmjeren k zaštiti djece potrošača, pozvani na prisustvovanje.

Kroz projekt „Djeca kao potrošači“ kojeg smo u 2022. i 2023. godini proveli u brojnim osnovnim školama na području Međimurske županije obradili smo i teme sigurnog korištenja interneta i svega što dolazi s njim. Na nekoliko edukacija u školama gostovali su i zaposlenici Hakom-a s kojima je ostvarena odlična suradnja i iskazan interes za nastavak iste i u narednim godinama.

Poruka konferencije koja je poslana je o potrebi snažnije prevencije elektroničkog nasilja, zaštite osobnih podataka djece, stvaranja sigurnog virtualnog okružja te dostupnosti kvalitetnih internetskih sadržaja za djecu i mlade.

Konferencija je održana u hibridnom obliku, do 13 sati održao se okrugli stol sa dva panela a potom je slijedio nastavak online. Panel rasprave održale su se na teme "Pružanje podrške djeci i mladima za sigurnije odrastanje u digitalnom svijetu" kojeg su održali stručnjaci iz područja interneta i "Izazovi odrastanja u digitalnom svijetu" kojeg su održala djeca iz osnovnih i srednjih škola.

Naglasak je na edukaciji i upoznavanju prava i obveza prilikom korištenja interneta a to ćemo svakako i mi nastaviti provoditi u sklopu projekta „Djeca kao potrošači“.

Više o obilježavanju možete pogledati na: https://www.hakom.hr/hr/obiljezen-dan-sigurnijeg-interneta-poslana-poruka-o-vaznosti-edukacije-koja-je-potrebna-svima-i-djeci-i-roditeljima/11616

DPM(G.L.)